Ruutuaikaa

In Miesten pukeutuminen, yhteistyö by Harri Pii

Kiitos postauksen tyylikkäät mallit Tommi Hokkanen & Tuukka Tolonen / Pörssi ry.

Vaatteissa klassisen ajattomat kuosit ja kuviot ovat aina tyylikkäitä. Ruutukuosi, tuo kuoseista skarpein, on piristänyt katukuvaa jo muutaman vuoden ajan ja jatkaa edelleen vahvaa kulkuaan muodin aallonharjalla. Tänä syksynä ruutua näkyykin runsaasti niin asusteissa, irtotakeissa, housuissa kuin myös pukukokonaisuuksina. Myös itse ruutukuviointia voimme tavata eri muodoissa ja sitä himoitseville on tarjolla mm. tartaani-, pepita-, glencheck-, gingham- sekä ikkunaruutua. Ja kun puhumme kuosien klassikoista, sekä klassisen että trendikkään pukeutumisen ystävä voi löytää niistä omat suosikkinsa.

Ajattoman tyylikäs ruutukuosi on tällä hetkellä erityisen kovassa nosteessa.

Seuraavaksi haluamme esitellä teille inspiroivia, ruudulla höystettyjä syyslookeja, niin rentoon chillailuun kuin myös tyylikkääseen edustamiseen – mikä look miellyttää silmääsi eniten?

1. Rento & mielenkiintoinen

Ensimmäinen rento, mutta samaan aikaan erittäin tyylikäs look sopii miehelle, joka ei pelkää syksyn trendikkäimpiä värejä – tai erottua edukseen harmaanpuhuvasta katukuvasta. Upeisiin, glencheck-ruutuisiin housuihin on yhdistetty oliivinvihreä merinovillainen pooloneule, viininpunasävyinen villahuivi, mokkanahkainen päähine sekä konjakinruskeat nahkakengät. Tyylikkäässä salkussa kulkee mukana läppäri ja tärkeimmät paperit, ja sitä voi kantaa kädessä tai olalla. Vaikka asussa on käytetty moneen makuun runsaasti värejä ja kuoseja, on kokonaisuus silti erittäin harmoninen.

Chervon housut on valmistettu golfareille, joten ne ovat supermukavat myös arkikäytössä. Poolo Fynch-Hatton, huivi Amanda Christensen, päähine Stetson, laukku J.Lindeberg.

Ruutuhousut Chervo, merinovillainen poolo Fynch-Hatton, villahuivi Amanda Christensen, mokkanahkainen päähine Stetson.

2. Särmikäs & edustava

Upea, niin ikään glenchech-ruutuinen puku-liivi-kokonaisuus on persoonallinen ja ajattoman tyylikäs valinta särmikkäälle miehelle ja PBO on päivittänyt puvun käyttäen tämän hetken trendikkäimpiä leikkauksia. Yhdistä puku klassisen valkoiseen kauluspaitaan, purppuransävyiseen solmioon + taskuliinaan sekä ruskeisiin varrellisiin nahkanilkkureihin, ja olet juhlien sekä edustustilaisuuksien valopilkku.

PBO:n upea ruutukuosinen pukukokonaisuus on yhtäaikaa klassinen sekä supertrendikäs ja se on 100% villaa. Kauluspaita Stenströms, silkkiset solmio ja taskuliina Amanda Christensen, nahkanilkkurit PBO.

Tuukan yllä oleva PBO:n ruutukuosinen pukukokonaisuus on todella monikäyttöinen, sillä voit käyttää sen osia kuvanmukaisella tavalla yhdessä tai erikseen erilaisissa yhdistelmäasuissa.

Harmaa glencheck-ruutu, valkoinen sekä viininpunainen toimivat yhdessä erinomaisen hyvin.

3. Skarppi & trendikäs

Tämä look sopii miehelle, joka luottaa klassisen tyylikkäisiin vaatteisiin, mutta haluaa päivittää ne kauden trendikkäimmillä väreillä ja kuoseilla. Sinisävyisen irtotakin iso, mutta hillitty ikkunaruutu paljastuu vasta lähietäisyydeltä, kun taas housujen ruutukuosi on astetta näyttävämpi. Oliivinvihreä kauluspaita on varustettu mielenkiintoisilla yksityiskohdilla ja se on valmistettu pehmeästä puuvillaflanellista. Asukokonaisuuden kruunavat kuviollinen taskuliina sekä ruskeaa nahkaa olevat vyö, olkalaukku & nilkkurit, joilla kelpaa astella pitkin syksyisiä katuja.

Klassinen asu höystettynä syksyn ajankohtaisilla väreillä ja kuoseilla. Irtotakki PBO, housut Alberto, flanellipuuvillapaita Stenströms, taskuliina Amanda Christensen, kengät PBO, laukku Saddler.

Hillitty ruutukuosi ja syksyn trendikkäät värit, oliivinvihreä sekä tummansininen, muodostavat yhdessä tyylikkään kokonaisuuden.

Upea syyslook kauden herkullisimmilla väreillä ja yksityiskohdilla varustettuna. Stentsrömsin flanellipuuvillaisessa paidassa on Oxford-nappikaulus ja näyttävät napit, joten se ei kaipaa solmiota. PBO:n irtotakissa on hillitty, iso ikkunaruutukuvio.

4. Ruutua ruudulla, kiitos!

Trenditietoinen mies pukeutuu ruutuun päästä varpaisiin, mutta tekee sen hyvällä maulla. Asun näyttävin ruutukuosi löytyy vaaleansinisävyisestä flanellipuuvillapaidasta, joka on yhdistetty niin ikään ruutukuosisiin harmaisiin housuihin sekä sinisävyiseen villahuiviin, joissa kuosi esiintyy hillitymmin – ja näin asu huutaa ruutua juuri sopivalla volyymilla. Mokkanahkainen päähine, ruskeat nahkanilkkurit sekä suojaava, kookas sateenvarjo takaavat sen, että pieni lokakuinen tihkusade ei menoa haittaa.

Voit huoletta pukeutua ruutuun päästä varpaisiin, kun teet sen yhdistelemällä näyttävää sekä hillitympää ruutukuosia. Flanellipuuvillapaita Stenströms, housut Meyer, Kaulahuivi PBO, päähine Stetson, nahkanilkkurit PBO, sateenvarjo Chervo.

Raikas, ruudulla piristetty syksyinen casual-asu.

Stenströmsin ruutukuosinen kauluspaita on supertrendikäs ja se on valmistettu pehmeästä, flanellisoidusta puuvillasta. Mokkanahkainen Stetsonin päähine ja hienolaatuisesta villasta valmistettu PBO:n huivi suojaavat syysviimalta.

Mies, kaipaako garderobisi päivitystä, puraisiko ruutukärpänen? Tule rohkeasti tutustumaan laadukkaaseen ja tyylikkääseen valikoimaamme sekä upeisiin syysuutuuksiimme – tervetuloa!

Pörssi ry on Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijoiden ainejärjestö, johon voivat kuulua jäseninä kaikki Jyväskylän yliopistossa kauppatieteiden kandidaatin tai maisterin tutkintoa suorittavat.”