Laadukas kauluspaita pelastaa päivän

In Miesten pukeutuminen by Harri Pii

Jokaisen tyylitietoisen miehen vaatekaapin kulmakiviä ovat kauluspaidat, jotka istuvat kantajalleen kuin nenä päähän. Valkoinen kauluspaita on klassikko, joka olisi hyvä löytyä jokaisen miehen vaatekaapista – se on varma valinta juhlaan kuin juhlaan, mutta sen avulla luot myös edustavia arkityylejä. Valkoisen klassikon lisäksi olisi hyvä, jos vaatekaapistasi löytyy ainakin pari vaaleansinistä, sekä muutamia värillisiä, persoonaasi sopivia, laadukkaita kauluspaitoja, sillä niiden ympärille on helppo rakentaa tyylikkäitä asukokonaisuuksia tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Mitä sitten olisi hyvä huomioida kauluspaitaostoksilla? Mikä on sesongin trendikkäin paita? Tsekkaa seuraavat neljä kohtaa, niin saat vastaukset mm. näihin kysymyksiin – ja onnistut kauluspaidan valinnassa.

Laadukas, tyylikäs ja kantajalleen hyvin istuva kauluspaita on vaatekaapin kulmakiviä.

1. Materiaali

Laadukas ja kestävä kauluspaita ei ole se kaupungin edullisin, mutta kiität kyllä myöhemmin, kun sellaisen valitset. Laadukas paita on valmistettu hienolaatuisesta puuvillakankaasta, jolloin se ei hiosta ja kangas on kudottu niin, että se ei juurikaan rypisty käytössä tai edes pesun yhteydessä. Laadun tunnistaa myös siitä, että kauluspaita pysyy ryhdikkäänä pesusta toiseen, kun taas huonolaatuinen paita menettää muotonsa usein jo ensimmäisen pesukerran jälkeen, jolloin edes silitysrauta ei sitä pelasta. Kankaan laatu on kaiken a ja o.

Hanki kauluspaita, joka on valmistettu laadukkaasta puuvillakankaasta – ja kiität myöhemmin. Kauluspaita Stenströms, housut Hansen & Jacob, vyö Saddler.

Stenströmsin kauluspaita on todella hienolaatuista ja pehmeää, flanellisoitua puuvillaa.

2. Malli

Kauluspaidan tulee istua hyvin ja olla mittasuhteiltaan sopiva, jolloin siinä on mukava olla ja liikkua. Merkistä riippuen, kauluspaidan istuvuus ja koko ilmoitetaan kirjain+numero-yhdistelmällä tai mallia muuten kuvailevin sanoin. Nykymuoti suosii hyvinkin kapeita ja vartaloa myötäileviä malleja, mutta ne eivät suinkaan sovi kaikille. Ja huom. vaikka paita olisi malliltaan ”slim”, ei se tarkoita sitä, että paidan tulisi olla pieni – liian kittanassa paidassa ei ole hyvä fiilis, eivätkä irvistävät napit näytä hyvältä. Liian iso ja leveä paita on myös aina huono valinta. Tärkeintä on miettiä, mikä malli ja koko imartelee sinun vartaloasi parhaalla mahdollisella tavalla, jotta tunnet olosi itsevarmaksi ja näytät hyvältä. Joskus kantajalleen täydellisesti istuva kauluspaita tarvitsee myös pieniä mittamuutoksia, jotka hoituvat ammattitaitoisessa liikkeessä.

Stenströmsin vaaleansininen kauluspaita hillityllä ikkunaruudulla on ajattoman tyylikäs valinta ja sopii moneen tilanteeseen.

Hyvin istuvassa kauluspaidassa olo on itsevarma ja ryhdikäs. Paita Stenströms, housut Hansen & Jacob, vyö Saddler.

3. Kauluksen koko

Kauluspaidan kauluksen tulee olla juuri oikeankokoinen, jotta paita istuu hyvin. Liian pieni kaulus on paitsi epämukava, myös näyttää pahalta. Liian löysä kaulus näyttää puolestaan siltä, että paita ei ole oma, vaan kaverilta lainattu. Paidan kaulus on yleensä oikeankokoinen silloin, kun pari sormea mahtuu kauluksen ja kaulan väliin ylimmän napin ollessa kiinni, eikä se purista tai ahdista kantajaansa. Jos et tiedä kauluksesi oikeaa kokoa, käänny ammattilaisen puoleen.

Kauluspaita sopii arkeen ja juhlaan. Kauluspaita Stenströms, irtotakki Kaleva, housut Hansen & Jacob, taskuliina Amanda Christensen.

Stenströmsin trendikkäässä, vihreänsävyisessä kauluspaidassa on pientä medaljonkikuviointia. Irtotakki Kaleva, taskuliina Amanda Christensen.

Stenströmsin kauluspaidat valmistetaan hienolaatuisesta puuvillasta ja niistä on iloa vuodesta toiseen.

4. Tyyli

Etsitkö paitaa juhlia varten, työkäyttöön vai kenties arkeen? Jos tarvitset kauluspaidan juhliin, mieti juhlien luonnetta tutustumalla pukukoodeihin ja etiketteihin, jotka määrittävät sen, valitako klassisen valkoinen kauluspaita, frakki- tai smokkipaita, vai onko kauluspaita mahdollista valita vapaasti omien mieltymystensä mukaan. Tai jos olet hankkimassa kauluspaitaa työkäyttöön, on puolestaan hyvä perehtyä työpaikan pukeutumisetiketteihin. Jos tarvitset paitaa arjessa edustamiseen, voit yleensä huoletta valita siihen juuri niitä värejä ja printtejä, joissa itse viihdyt parhaiten, kunhan ne mätsäävät muun pukeutumisesi kanssa.

Smart casual-look, sesongin trendikkäimmillä väreillä ja kuoseilla varustettuna. Kauluspaita Stenströms, irtotakki Cavaliere, taskuliina Amanda Christensen, puuvillahousut Hansen & Jacob, nahkakengät Sand.

Stenströmsin kauluspaidassa on trendikäs kukkakuviointi. Irtotakki Cavaliere, taskuliina Amanda Christensen, puuvillahousut Hansen & Jacob, nahkavyö Saddler.

Aaron’s suosittelee lämpimästi Stenströmsin kauluspaitoja: ne on valmistettu hienolaatuisesta sekä kestävästä puuvillasta ja laadun huomaa myös paidan viimeistellyistä yksityiskohdista.

Millainen kauluspaita sopii sinulle, mikä on kauluksesi oikea koko? Kaikissa miesten pukeutumiseen liittyvissä kysymyksissä voit kääntyä meidän puoleemme – autamme sinua mielellämme! Liikkeessämme on laaja valikoima miesten laadukkaita kauluspaitoja Stenströmsiltä, Eternalta ja Matexilta. Meiltä saatavilla myös Stenströmsin mittapaidat, jotka valmistetaan aina yksilöllisesti asiakkaan omien mittojen ja toiveiden mukaisesti.

Tervetuloa kauluspaitaostoksille!