Fiksusti auringossa

In Miesten asusteet, Miesten pukeutuminen, Vinkit & ohjeet by Harri Pii

Kuvien kesätyylit toteutettu yhteistyössä RAEN-aurinkolasien / Marko Pekkarisen kanssa. Liikkeessämme on pieni erä brändin aurinkolaseja – tervetuloa tutustumaan!

Kesän lämpö saapui vihdoin myös meille Suomeen ja aurinko on porottanut kuumasti. Moni maksimoi auringonpalvonnan pitkän ja pimeän talven jälkeen, joka ei suinkaan ole paha asia, kunhan muistaa pitää maltin matkassa ja suojata itsensä asianmukasesti auringon vaurioittavalta UV-säteilyltä; punainen palanut nahka ei pue ketään ja voi pahimmillaan aiheuttaa hyvinkin isoja ja peruuttamattomia vaurioita ihoon ja terveyteen. Tulevan viikon sääennusteita katsellessa viimeistään nyt olisikin korkea aika ottaa talven kätköistä vilpoisat ja hengittävät vaatteet, päähineet, aurinkolasit sekä suojaavat aurinkovoiteet käyttöön.

Kesä on täällä! Aurinkolasit kruunaavat kesätyylin. Aurinkolasit RAEN.

Asianmukainen auringolta suojautuminen ei tietenkään tarkoita sitä, että omasta tyylistä pitäisi tinkiä – päinvastoin kesällä pukeutumisen keventyessä tyylien ja vaatteiden kanssa leikittely on todella helppoa. Näin kesän ensimmäisten hellepäivien kunniaksi tämänkertaisessa postauksessamme kertailemme auringon vaarat sekä tärkeät ohjeet, kuinka suojautua haitalliselta ja vaurioittavalta UV-säteilyltä – unohtamatta tietenkään kesäisen inspiroivia asukuvia, joiden tyylit on viimeistelty laadukkailla RAEN-aurinkolaseilla.

Anttonin vaalea Oscar Jacobsonin puku on 100% villaflanellia, joten se ei hiosta ja on ihanteellinen myös kesäkuumalla. Kauluspaita Stenströms, silkkinen taskuliina Amanda Christensen, tummanruskeaa nahkaa olevat vyö ja kengät PBO, aurinkolasit RAEN.

RAENin aurinkolasit suunnitellaan Kaliforniassa ja ne on tehty käsityönä, laadukkaista materiaaleista.

Hyvä paha aurinko

Auringonvalo on elämälle välttämätöntä ja elintärkeää. Valo kohentaa mielialaa ja auringosta saamme myös terveydellemme tärkeää D-vitamiinia, jonka puutetta talven pimeinä kuukausina joudumme paikkailemaan purkista saatavilla versioilla. Auringon kanssa tulee kuitenkin olla järki mukana, sillä liiallinen auringonpalvonta voi pahimmillaan johtaa vakaviin ihovaurioihin, jopa vaarallisen ihosyövän eli ihomelanooman kehittymiseen – ihosyöpien määrä onkin voimakkaasti kasvussa meidän suomalaisten keskuudessa, joka on hyvin huolestuttavaa. Ihosyövän kehittymiseen vaikuttavat monet tekijät, mutta on tutkittu, että toistuvat auringossa palamiset varsinkin nouruusiällä sekä suuri UV-säteilyn kokonaismäärä nostavat sairastumisriskiä merkittävästi. Erityisesti silloin, jos olet ihotyypiltäsi vaalea ja helposti palava tai omaat runsaasti luomia, kuulut riskiryhmään ja auringolta suojautumiseen tulisi kiinnittää erityistä huomiota.

Stenströmsin kauluspaidat ovat hienolaatuista ja vilpoista puuvillaa – ja kuin tehty kesäkuumalle. Vaaleansiniraitainen paita yhdistettynä vaaleisiin, 100% villaa oleviin housuihin ja tummiin asusteisiin on raikas yhdistelmä. Housut Oscar Jacobson, tummansininen nahkavyö PBO, aurinkolasit RAEN.

Pyöreissä RAEN aurinkolaseissa on särmää.

Moni paahtaa ihoaan kesäkuukausina saavuttaakseen kesäisen kauniin rusketuksen, mutta silloin tulisi tiedostaa, että ruskettuminen on ihon luontainen tapa suojata soluja säteilyn lisävaurioilta, eli se on jo seurausta ihosolujen DNA-vauriosta. Toki pieni päivetys ei ole pahasta ja tuo tervettä hehkua talven kalventamiin kasvoihin, mutta tarkoituksenmukainen ihon grillaaminen ilman riittäviä suojakertoimia tai -vaatetusta voi olla hyvin vaarallista. Auringossa paljon viettävien iho myös vanhentuu ennenaikaisesti, joka voi harmittaa viimeistään siinä vaiheessa, kun paluuta kiinteään ja nuorekkaaseen ihoon ei enää ole – auringon vauriot ovat nimittäin pysyviä.

UV-säteily vahingoittaa myös silmiä ja voi aiheuttaa sarveiskalvojen tulehdusta eli ns. lumisokeutta (esiintyy myös keväthangilla) sekä aiheuttaa näköä heikentävää harmaakaihia. Onkin erittäin tärkeää suojata myös silmät auringon vahingoittavilta säteiltä panostamalla laadukkaisiin aurinkolaseihin, joissa on korkealuokkaiset linssit asianmukaisten UV-suojausten kera.

Kuvan RAENin aurinkolaseissa on kevyet metallisangat ja sinisävyiset, laadukkaat linssit – kuin tehty Stenströmsin vaaleansiniraidallisen kaulupaidan kaveriksi.

RAENin aurinkolaseissa on kestävät, CR-39 tai CR-39 polarisoidut linsit, jotka takaavat 100% UVA- ja UVB-suojauksen.

Suojaudu oikein!

Tehokas tapa suojautua auringon vahingoittavilta säteiltä on välttää keskipäivän paahtavaa aurinkoa, piiloutumalla katoksien ja varjojen alle. Oman varjon pituus on myös hyvä keino tarkkailla säteilyn määrää; mitä lyhyempi varjo on, sitä suurempi on palamisvaara ja suoraa auringonpaistetta tulisi välttää. Se, missä kulmassa aurinko paistaa ja kuinka voimakasta säteily on, riippuu tietysti vuorokaudenajasta, sijainnista, korkeudesta ja ympäristöstä, sekä UV-säteilyltä suojaavan otsonikerroksen paksuudesta; mm. päiväntasaajalla, veden läheisyydessä, aurinkoisilla hangilla, vuoristossa ja paikoissa, joissa otsonikerros on ohut, tulisi auringon vaarallista UV-säteilyä välttää kaikin mahdollisin keinoin.

Huomioithan, että pelkkä varjossa oleilu ei yksistään riitä suojakeinoksi, sillä UV-säteilyn määrä vasta puolittuu varjossa ja taivaalla olevat pilvetkin vain osittain suodattavat auringon haitallisia säteitä. Kesäaikaan ja korkean UV-säteilyn alueilla iho tulisikin aina suojata mielellään pitkähihaisilla, löysillä ja hengittävillä luonnonkuiduista valmistetuilla vaatteilla, jonka vuoksi puuvillavilla, pellava ja silkki ovat myös kesäkuumina ylivertaisia materiaaleja. Muun vaatetuksen lisäksi asianmukaiset, silmiä suojaavat aurinkolasit sekä lipalliset tai lierilliset päähineet kuuluvat tärkeisiin suojavarusteisiin.

Keltainen Stenströmsin kauluspaita ja Alberton valkoiset farkut ovat vilpoista ja laadukasta puuvillaa. PBO:n mokkaloaferit ovat supermukavat kesäkelien jalkineet, vyö Bassa Collina. Stetsonin kesähattu ja RAENin aurinkolasit suojaavat auringolta.

Tyylikäs ja auringolta suojaava kesätyyli! Kauluspaita Stenströms, hattu Stetson, aurinkolasit RAEN.

Vaatetuksen ulkopuolelle jäävä paljas iho tulisi myös aina suojata riittävän ison suojakertoimen omaavalla aurinkosuojatuotteella – ja jo hyvissä ajoin ennen auringolle altistumista, jotta se kerkeää imeytyä hyvin. Suojavoidetta tulisi lisätä vähintään 2 tunnin välein ja uidessa tulee käyttää vedenkestäviä voiteita. Kesäkuumina riittävä nesteytys sekä suolojen saanti on myös erittäin tärkeää, jotta keho ei pääse kuivumaan vaarallisella tavalla. Pienten lasten sekä vanhuksien tulisi kokonaan välttää paahtavaa aurinkoa ja heidän kohdalla säteilyltä suojautumiseen tulisi kiinnittää aina erityistä huomiota.

Lisää infoa auringon vaaroista ja suojautumiskeinoista löytyy esim. Terveyskirjaston sivuilta.

RAENin ruskeasävyiset aurinkolasit sopivat kelta-valkoisen asun sekä konjakin väristen asusteiden kanssa.

Laadukkaat aurinkolasit paitsi suojaavat, mutta myös tuovat tärkeän tyylielementin kesäpukeutumiseen. Keltainen kauluspaita Stenströms, aurinkolasit RAEN.

Suojauduthan asianmukaisesti auringolta, niin ei tarvitse jälkeenpäin katua.

Nauttikaamme auringosta ja kesästä nyt, kun niiden aika on – mutta tehdään se fiksusti!

Tervetuloa tutustumaan Aaron’sin kesäiseen valikoimaan – liikkeemme on täynnä miesten laadukkaita vaatteita arkeen sekä juhlaan! 

Liikkeessämme on myös pieni erä nähtävillä & myynnissä RAEN-aurinkolaseja, joten tervetuloa tutustumaan!

RAEN on aurinkolasibrändi, joka on perustettu Justin ja Jeremy Heitin sekä Jordan Percyn toimesta – merkki on valmistanut sporttisia sekä klassisen tyylikkäitä aurinkolaseja jo vuodesta 2005, saavuttaen suosiota erityisesti surffareiden keskuudessa. Aurinkolasit suunnitellaan Kalifornian auringossa ja ne valmistetaan käsityönä laadukkaista materiaaleista; kehyksissä on käytetty korkealuokkaista, hypoallergista ja läpivärjättyä muovia, joka säilyttää kirkkautensa ja värinsä vuodesta toiseen, sopien loistavasti myös herkkäihoisille. Laadukkaat asetaattirakenteet mahdollistavat kehyksien muovailtavuuden ja mukavuuden mihin tahansa kasvojen muotoon. Kaikkien RAEN-aurinkolasien linssit on mahdollista saada halutuilla voimakkuuksilla ja ne on varustettu Carl Zeiss Visionin valmistamilla, kestävillä CR-39 tai CR-39 polarisoiduilla linsseillä, jotka takaavat täydellisen 100% UVA- ja UVB-suojauksen.”

Laadukkaat kauluspaidat Stenströms & laadukkaat aurinkolasit RAEN.